Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Α' Γυμνασίου: Κάπου να ανήκεις

Αποτέλεσμα εικόνας για κάπου να ανήκειςΕίμαστε ολοκαίνουριοι και ξεκινήσαμε δυναμικά! Η πρώτη συνάντηση των μαθητών και μαθητριών της Α' Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, στη βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη με αντικείμενο συζήτησης το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά Κάπου να ανήκεις. Αφού ξαναγνωριστήκαμε (ή παραγνωριστήκαμε), συζητήσαμε τι σημαίνει "λέσχη ανάγνωσης", εξερευνήσαμε τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά βρέθηκαν κυριακάτικα στο σχολείο και φυσικά μοιραστήκαμε προβληματισμούς και απόψεις σχετικά με το βιβλίο που τα παιδιά είχαν μελετήσει.
Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κανείς, προκειμένου να ανήκει κάπου; Για ποιο λόγο μπορεί ένας φίλαθλος να εξελιχθεί σε οπαδό; Υπάρχουν συμβολισμοί σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου; Πού μπορεί να καταλήξει μια ποδοσφαιρική διαφωνία; Τι είναι αυτό που μας διασώζει από τον φανατισμό;Υπάρχουν βιβλία για κορίτσια και βιβλία για αγόρια; Ποιους/ποιες αφορά το εν λόγω βιβλίο; Όλα τα παραπάνω αποτελούν ζητήματα που απασχόλησαν τα παιδιά και συζητήθηκαν διεξοδικά. 

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε ως άθλημα για διασκέδαση.Τις σημερινές μέρες και τα επόμενα χρόνια λογικά το ποδόσφαιρο θα γίνει και θα είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή